Van der Vaart 'scheet in z'n broek': Ik kreeg geen hap door mijn keel natuurlijk

Van der Vaart 'scheet in z'n broek': "Ik kreeg geen hap door mijn keel natuurlijk"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 07:46ma 15-04-2019 om 07:46

Rafael van der Vaart herinnert zich zijn eerste kennismaking met Edgar Davids als de dag van gisteren. De oud-international was doodsbenauwd voor de middenvelder, die bij onder meer Ajax, Juventus, FC Barcelona en Tottenham Hotspur speelde.

"Edgar was een van mijn helden en ik scheet in mijn broek", memoreert Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Bij het ontbijt had iedereen een vaste plek en er was altijd een plekje vrij naast Edgar. Die ging me overhoren over allerlei dingen. Vragen als wat voor auto rij je? Ik kreeg geen hap door mijn keel natuurlijk."

"Heb je nu geen last meer van, geen hap door je keel krijgen", grapt John van 't Schip, die zondagavond ook aan tafel zat. "Op de training kwam Edgar met twee benen op me in en toen gaf ik hem er een terug", gaat Van der Vaart verder. "Toen zei hij: Daar heb ik respect voor. Zal ik nooit vergeten."

De inmiddels 46-jarige Davids weet nog goed dat hij bij Oranje onder de indruk was van Van der Vaart. "Soms kwamen er nieuwe jongens en dacht ik: wat doe jij hier? Ik was de beste van de wereld, kon iedereen uitschakelen. Maar bij Rafael dacht ik wel: bloody hell! Een aardig linkspootje."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws