Champions League-finale binnen handbereik: Amsterdam enige halte voor Madrid

Champions League-finale binnen handbereik: Amsterdam enige halte voor Madrid

Gepubliceerd: dinsdag 30 april 2019 om 23:05di 30-04-2019 om 23:05

Laatste update: dinsdag 30 april 2019 om 23:07di 30-04-2019 om 23:07

Het Europese sprookje van Ajax is nog steeds niet voorbij. De ploeg van Erik ten Hag heeft dinsdagavond de eerste slag tegen Tottenham Hotspur gewonnen en kan de Champions League-finale ruiken. Hoe ziet de precieze route naar de eindstrijd in Madrid eruit? VoetbalPrimeur zet de belangrijkste data op een rijtje.

De weg naar het Wanda Metropolitano Stadion in Madrid loopt via Londen en Amsterdam. Ajax mag de klus in het eigen Johan Cruijff Stadion afmaken, na de 0-1 in het Tottenham Hotspur Stadion. De returnwedstrijd in Amsterdam staat gepland voor woensdag 8 mei en begint om 21.00 uur.

Wanneer de Amsterdammers het daadwerkelijk tot Madrid schoppen, treffen ze een tegenstander uit Catalonië of Liverpool. FC Barcelona ontdeed zich medio april van Manchester United en kruist de degens met Liverpool, dat FC Porto uitschakelde in de kwartfinales. De Catalanen openen het tweeluik woensdagavond in het eigen Camp Nou, zes dagen later volgt de return op Anfield.

Vervolgens is het bijna een volle maand wachten op de finale, die in het stadion van Atlético Madrid afgewerkt zal worden. Zaterdag 1 juni, aftrap 21.00 uur: dán zal duidelijk worden wie de Cup met de Grote Oren overneemt van Real Madrid. De winnaar van de halve finale tussen Liverpool en FC Barcelona zal gelden als thuisclub.

De resterende Champions League-data:
Woensdag 1 mei: FC Barcelona-Liverpool

Dinsdag 7 mei: Liverpool-FC Barcelona

Woensdag 8 mei: Ajax-Tottenham Hotspur

Zaterdag 1 juni: Winnaar halve finale 1-Winnaar halve finale 2

Poll

Waar eindigt het Champions League-avontuur van Ajax?

(19690 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws