'Dick kwam met Michiel Kramer. Toen moesten we allemaal wel even nadenken'

'Dick kwam met Michiel Kramer. Toen moesten we allemaal wel even nadenken'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 12:09do 18-04-2019 om 12:09

Frans van Seumeren had zijn twijfels toen Dick Advocaat eerder dit seizoen op de proppen kwam met Michiel Kramer. De steenrijke eigenaar van FC Utrecht vertelt dat in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 

"Wij hadden wat blessures met spitsen en Dick wilde niet alles ophangen aan Nick Venema. Ik zie ook veel liever Nicky spelen in het eerste, een populaire speler bij het publiek, een groot talent, zijn contract verlengd", aldus Van Seumeren.

"Maar Dick vond het risico te groot en daarom vond Dick dat er een stand-in moest komen. Hij kwam met Michiel Kramer. Ja, toen moesten we allemaal wel even nadenken. Hij heeft niet de meest slimme dingen gedaan."

Stand-in
"Maar je moet het anders zien. Stel dat wij een heel goede spits hadden gehaald, dan blokkeerden we ook Nicky. Dus kun je beter een stand-in halen. Voor vier maanden. En we konden hem voor een appel en een ei krijgen. Waarom zou je dat dan niet doen?"

"Voor komend seizoen is Nicky de beoogde eerste spits, zelf zou ik dat in elk geval graag zien", voegt Van Seumeren daar aan toe. "En ik denk dat onze nieuwe trainer John van den Brom daar ook voor in is."

Venema (20) stond dit seizoen twee keer in de basis in de Eredivisie. Hij viel elf keer in. Venomena scoorde vier keer. Het contract van Kramer (één goal) loopt eind juni af. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Venema de top halen?

(1176 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws