Frenkie de Jong verbaasd door Higler: 'Hij zei dat ik sneller moest spelen'

Frenkie de Jong verbaasd door Higler: 'Hij zei dat ik sneller moest spelen'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 00:00zo 21-04-2019 om 00:00

Dennis Higler zorgde zaterdagavond voor verbazing bij Frenkie de Jong. De Ajax-middenvelder, die in de zomer voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona verkast, werd door de scheidsrechter verweten 'sneller te moeten spelen'.

"Ik vind het altijd heel raar als een scheidsrechter zegt dat je maar sneller moet spelen als je onderuit wordt gehaald", steekt De Jong van wal tegenover VTBL. "De scheidsrechter is er niet om de voetbalregels te maken en om te bepalen hoe je voetbalt. Hij moet gewoon fluiten als er een overtreding is. Dat stoort mij wel."

De Jong neemt een moment in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-1) als voorbeeld. "Op een gegeven moment had ik de bal en terwijl ik dribbelde, werd ik onderuit gehaald. Ik stond weer op en vervolgens pakten zij de bal. Zegt hij: moet je maar sneller spelen. Maar hij is er niet om te bepalen hoe iemand moet voetballen."

"Het staat niet in de regels dat je onderuit gehaald mag worden als je dribbelt", aldus De Jong, die niet vindt dat hij meer beschermd moet worden. "Nee, maar ik vind het gek als een scheidsrechter zegt: moet je maar niet dribbelen. Dat is niet zijn pakkie aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws