Veltman ziet Ajax-collega worstelen: 'Het komt er niet uit, het loopt niet'

Veltman ziet Ajax-collega worstelen: 'Het komt er niet uit, het loopt niet'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 07:20wo 24-04-2019 om 07:20

Joël Veltman doet er alles aan om Kasper Dolberg op te peppen bij Ajax. De ervaren verdediger ziet en merkt dat zijn Deense collega het lastig heeft. 

Dolberg stond dinsdagavond tegen Vitesse (4-2 zege) weer eens in de basis. De jonge aanvaller scoorde niet. "Hij heeft het heel lastig, dat zie je aan alles", zei Veltman na het duel, in gesprek met Voetbal International

"Het is ook een gebrek aan ritme. Die kans die hij over schoot, die maakt hij normaal natuurlijk. Het is zó'n goede spits, echt niet normaal. Dat zie je ook met kleine momenten. Kaatsen, loopacties. Maar het komt er niet uit. Het loopt gewoon niet. Wel lekker voor hem dat hij 95 minuten gespeeld heeft."

Veltman probeert Dolberg op z'n eigen manier te helpen. "Je ziet hem balen, niets lukt. Ik heb achteraf in de kleedkamer tegen hem gezegd: kop op, het komt goed! Ik heb natuurlijk ook een moeilijke fase doorgemaakt, dus ik weet hoe dat werkt. Het is moeilijk om eruit te komen. Kasper is ook niet echt een prater. Hij zegt dan gewoon: thank you, thank you."

Poll

Gaat Dolberg slagen bij Ajax?

(3894 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws