'Conclusie: Ziyech altijd laten staan en Kristensen eeuwig laten zitten'

'Conclusie: Ziyech altijd laten staan en Kristensen eeuwig laten zitten'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 13:08wo 24-04-2019 om 13:08

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 13:08wo 24-04-2019 om 13:08

Nicolas Tagliafico en Hakim Ziyech eruit, Rasmus Kristensen en David Neres erin: die dubbele wissel van Ajax-trainer Erik ten Hag pakte dinsdagavond tegen Vitesse volledig verkeerd uit, zag Henk Spaan. 

'Het was Hakims afwezigheid die liet zien hoe belangrijk hij is. Het zaakje stortte na zijn wissel behoorlijk in. En dan die Kristensen voor Tagliafico, zeg. Hoe kun je jezelf in kwaliteit achteruit wisselen?', schrijft Spaan the day after in zijn column in Het Parool. 

'Jammer voor Blind dat hij na die pass op Tadic en zijn tackle op Buitink zijn credits verspeelde door een waardeloos optreden op links. Was het nou De Ligt die de wissels en omzettingen van Ten Hag en of Schreuder moest corrigeren?', vraagt hij zich verder hardop af. 'In elk geval zag ik opeens Veltman sterk spelen als linksback.'

'Conclusie: Ziyech altijd laten staan, Kristensen eeuwig laten zitten.' Ajax won in de Johan Cruijff Arena met 4-2 van Vitesse en staat nu drie punten voor op titelconcurrent PSV. De Eindhovenaren gaan donderdagavond op bezoek bij Willem II. Daarna zijn er nog twee speelrondes te gaan. 

Poll

Wordt Ajax kampioen?

(2243 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws