Twee weken conditietraining bij Excelsior: 'We hebben een half uur op te halen'

Twee weken conditietraining bij Excelsior: 'We hebben een half uur op te halen'

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 12:14vr 26-04-2019 om 12:14

Ricardo Moniz baalt allerminst van het besluit van de KNVB om speelronde 33 te verschuiven naar woensdag 15 mei. Nu de Eredivisie twee weken stilligt, kan de Excelsior-trainer werken aan de conditie van zijn spelers.

Moniz zag dat de Excelsior-spelers het tegen ADO Den Haag (3-1 verlies) op fitheid aflegden. "Ik ben heel blij dat de laatste twee wedstrijden later komen. Je kon zien dat we braken na zestig minuten. Conditioneel hebben we een half uur 'op te halen', dus het is heel prettig dat ik nu wat langer heb", zegt Moniz tegen FOX Sports.

"Als je geen macht hebt om te doen wat je kan, zoals achter een verdediging komen en kansen creëren... Het veldspel is allemaal wel aardig, maar we doen de tegenstander geen pijn."

De trainer gelooft nog in directe handhaving, hoewel Excelsior in de laatste twee wedstrijden een gat van vijf punten moet dichten. "Je weet het nooit. We zijn geen opgevers. Op basis van de eerste helft tegen ADO zie ik een hoop aanknopingspunten. Gezien de reactie van ons publiek na de wedstrijd is het glas voor mij halfvol."

"Natuurlijk ben ik helemaal stuk, want het resultaat is catastrofaal", voegt Moniz eraan toe. "Maar het is mijn taak om iedereen bij elkaar te houden en de rust en eenheid te bewaken, om aan te geven waar het fout gaat en waar we concreter moeten zijn. Dat is een heel smalle draad."

Poll

Gaat Excelsior zich direct handhaven?

(764 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws