'Frenkie was achteraf blij dat hij voor Ajax had gekozen en niet voor Heerenveen'

'Frenkie was achteraf blij dat hij voor Ajax had gekozen en niet voor Heerenveen'

27-04-2019 15:55 Laatste update: 16:12
39

Toen Frenkie de Jong een aantal jaar geleden besloot om te vertrekken bij Willem II, toonde naast PSV en Ajax ook sc Heerenveen belangstelling. Aanvankelijk had De Jong zelfs een voorkeur voor de Friese club, vertelt zijn moeder Marjon Schuchhard aan NRC Handelsblad. Achteraf gezien is haar zoon echter maar wat blij dat hij niet naar Heerenveen is vertrokken, denkt ze. 

Wat wil het verhaal namelijk: nadat De Jong rond zijn achttiende verjaardag zijn debuut had gemaakt bij Willem II, stokte zijn ontwikkeling. Onder toenmalig trainer Jurgen Streppel kwam hij amper aan spelen toe. 'Streppel gaf hem nauwelijks speelminuten, iets waar Frenkie veel moeite mee had. Dus toen Heerenveen, PSV en Ajax datzelfde jaar nog interesse toonden, begon het te kriebelen', valt zaterdag te lezen in NRC, dat de loopbaan van De Jong reconstrueerde. 

Wedden

Meer odds

Streppel ontkent dat hij het niet in de jongeling zag zitten. "Ik zag heus wel dat Frenkie een groot talent was, anders had ik hem niet op zijn vijftiende mee laten trainen met het eerste elftal. Maar in die periode speelde Willem II tegen degradatie. Wij moesten vechten, en Frenkie's kwaliteit is toch vooral aan de bal."

Schuchhard 'ziet het anders'. Zij 'vermoedt dat Streppel haar zoon niet in zijn elftal wilde opnemen omdat hij niet continu wilde lopen'. Volgens de moeder van de middenvelder 'was Frenkie achteraf maar wat blij dat hij voor Ajax had gekozen en niet voor Heerenveen, waar aanvankelijk zijn voorkeur naar uitging.' Want: in 2016 werd uitgerekend Streppel aangesteld als nieuwe trainer in het Abe Lenstra Stadion. 

De Jong (21) is bezig aan zijn laatste weken in dienst van Ajax. Komende zomer verkast hij naar FC Barcelona, dat liefst 75 miljoen euro betaalde voor de international.