De Boer over slopende vliegreizen in de VS: Nou, dat is naar Qatar en weer terug

De Boer over slopende vliegreizen in de VS: "Nou, dat is naar Qatar en weer terug"

28-04-2019 20:30
32

Frank de Boer heeft heel wat Amerikaanse luchthavens gezien sinds hij trainer is geworden van Atlanta United. De vele vliegreizen die hij met zijn ploeg moet maken zijn voor hem 'een grote uitdaging', vertelt De Boer aan FOX Sports.

Atlanta ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten, maar de regerend Major League Soccer-kampioen neemt het op tegen clubs verspreid over het hele land. "We gaan binnenkort een keer op woensdag weg en dan komen we donderdagochtend om half zeven aan. En dan heb je het over een binnenlandse vlucht", aldus De Boer.

Eind mei staat er voor De Boer en de zijnen een pittige serie op het programma: in negen dagen tijd speelt Atlanta United uitwedstrijden tegen Vancouver Whitecaps (in Canada), New York Red Bulls en Real Salt Lake. "Naar de westkust, oostkust en weer de westkust. Nou, dat is naar Qatar en weer terug", waagt hij zich aan een vergelijking.

De Boer boekte in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) zijn eerste thuiszege met Atlanta United. Colorado Rapids moest het vliegtuig in stappen met een 1-0 nederlaag. Atlanta United staat nu tiende, van de twaalf, in de Eastern Conference.