"Dat mag gewoon niet gebeuren. Ik heb hier totaal geen verklaring voor"

30 april om 14:04

De nederlaag tegen PEC Zwolle (3-2) van maandagavond is hard aangekomen bij FC Groningen. In Zwolle verdedigde Groningen een 2-1 voorsprong, met nog 35 minuten te spelen. Het ging echter helemaal mis. 

De formatie van trainer Danny Buijs incasseerde twee doelpunten in het restant van de wedstrijd, die een week geleden was gestaakt vanwege onweer. "Als je hier drie dagen naar toewerkt en dan dit laat zien... Tja", aldus een gedesillusioneerde Buijs, in gesprek met RTV Noord

"We hadden afgesproken om vol druk te te zetten, maar kwamen daar geen moment aan toe. Als je met lange mensen als Memisevic, Chabot en Te Wierik zo de 2-2 moet toestaan. Dat mag gewoon niet gebeuren. Ik heb hier totaal geen verklaring voor."

Iliass Bel Hassani kon z'n ogen niet geloven. "We zijn gewoon op alle fronten afgebluft en hebben als team gefaald, ik heb gefaald. Als wij niet alles geven dan zijn wij absoluut niet goed genoeg. Dat is maar weer eens bewezen."

"We hadden op deze situatie getraind, wisten dat Zwolle meteen druk zou zetten. En dan reageren we zo, ver onder ons niveau."