Lof voor 'ongelooflijk' Ajax: Sorry hoor, met alle respect voor Willem ll

Lof voor 'ongelooflijk' Ajax: "Sorry hoor, met alle respect voor Willem ll"

01-05-2019 08:27
89

Wim Kieft kan zich niet voorstellen dat het huidige Ajax zondag de bekerfinale verliest van Willem ll. De analist is verbaasd over de opmars van de Amsterdammers, die het dinsdag opnamen tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Zondag wacht Willem ll in de finale van de TOTO KNVB Beker.

"Het is ongelooflijk. Ze gaan van succes naar succes. Je kunt je toch niet voorstellen dat ze die bekerfinale niet winnen?", zegt Kieft bij Ziggo Sport. "Sorry hoor, met alle respect voor Willem ll. Met de mood waarin ze zijn en de drive waarin ze zitten. Het kampioenschap kunnen ze ook nog halen."

Ajax won dinsdag met 0-1 in Londen en staat met een been in de finale van de Champions League. "Het is gewoon geweldig. Het zegt ook veel over hoe goed we Ajax vinden, dat we soms nog een beetje kritisch zijn. Je wint gewoon met 0-1 in Londen in de halve finale, ongelooflijk", zegt Kieft.

Kieft was na afloop kritisch op Ajax-doelman André Onana. "Ik vind hem nog niet stabiel ofzo. Je houdt toch een beetje je hart vast bij hem. Hij heeft heel goede momenten. Hij is atletisch, is sterk in de een-tegen-een en met penalty's vrij goed. Maar soms moet hij meer rust nemen in z'n uitstraling."