'Misschien kan de bekerfinale tegen Willem II nog verzet worden voor Ajax'

'Misschien kan de bekerfinale tegen Willem II nog verzet worden voor Ajax'

01-05-2019 11:28 Laatste update: 12:06
196

De KNVB moet overwegen de bekerfinale tussen Willem II en Ajax te verplaatsen naar zondag 19 mei. Dat zeggen Valentijn Driessen en Mike Verweij van De Telegraaf in de Voetbalpodcast van de ochtendkrant. De twee weten echter ook dat het zover niet zal komen.

"Het is een waanzinnig seizoen. Niemand had verwacht dat Ajax de finale zou halen, maar ik vind wel dat de KNVB er rekening mee had moeten houden in het programma", aldus Driessen. "Misschien kan de bekerfinale nog verzet worden, want Ajax heeft heel diep moeten gaan."

Verweij is het eens met Driessen. "Ajax heeft eindelijk weer de kans om de Champions League-finale te halen, dan kan de KNVB de bekerfinale naar 19 mei zetten. Willem II gaat zich normaal gesproken toch niet plaatsen voor de play-offs, dus dan kan dat prima." Driessen ziet het desondanks 'niet gebeuren'. "Maar als we de denkbeelden van de KNVB volgen kan het natuurlijk wel. Nee, ik vind niet dat het moet gebeuren."

Ajax heeft na de bekerfinale tegen Willem II, die aanstaande zondag wordt gespeeld, drie dagen om zich voor te bereiden op de return tegen Tottenham in de halve finale van de Champions League. Die wordt afgewerkt op woensdag 8 mei.