LIVE: Messi maakt 600ste en lijkt Barça te verzekeren van finaleplek (gesloten)

LIVE: Messi maakt 600ste en lijkt Barça te verzekeren van finaleplek (gesloten)

01-05-2019 22:59 Laatste update: 22:59
181

Ajax deed dinsdagavond uitstekende zaken in de heenwedstrijd van de Champions League door Tottenham Hotspur met 0-1 te verslaan. Woensdagavond is het de beurt aan FC Barcelona en Liverpool FC. Wie van deze ploegen zet een goede stap richting de finaleplek in Madrid? VoetbalPrimeur houdt je via dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Het belooft een interessante avond te worden in Catalonië, alleen al omdat we de twee potentiële tegenstanders van mogelijke Champions League-finalist Ajax aan het werk zullen zien. Barcelona en Liverpool zijn allebei bezig aan een indrukwekkende reeks en verloren sinds januari geen wedstrijd meer in welke competitie dan ook.

FC Barcelona werd afgelopen weekend kampioen van Spanje en heeft een absolute superster in het elftal: Lionel Messi. De Argentijn was dit seizoen al goed voor 46 goals in 45 wedstrijden. Slagen de Catalanen erin ten koste van Liverpool de finale te halen? Voor eigen publiek moet Barcelona het doen zonder Rafinha, hij is geblesseerd. Met Jasper Cillessen hebben de Catalanen één Nederlander in de selectie. De goalie zit op de bank.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Vidal; Messi, Suarez, Coutinho.

Liverpool hoopt woensdagavond een goede stap te zetten naar wat de tweede Champions League-finale op rij moet worden. Bij de formatie van Jürgen Klopp ontbreekt Adam Lallana wegens een spierblessure. Achter de naam van Roberto Firmino stond lange tijd een vraagteken, hij begint op de bank. Bij The Reds staan met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum twee Nederlanders in de basis.

Opstelling Liverpool: Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Keita, Wijnaldum, Fabinho, Milner; Salah, Mane

Bekijk het liveblog hieronder!