Advocaat en Van der Gijp delen Ajax-analyse Derksen niet: Wat is daar mis mee?

Advocaat en Van der Gijp delen Ajax-analyse Derksen niet: "Wat is daar mis mee?"

01-05-2019 21:52
44

Dick Advocaat en René van der Gijp delen de kritische analyse van Johan Derksen over Ajax niet. De Amsterdammers wonnen dinsdag met 0-1 van Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League, maar Derksen was na afloop een van de weinigen die niet meeging in de euforie, inzoomde op het spel van Ajax en kritiek uitte. 

"We moeten niet al te kritisch worden over zo'n wedstrijd", zegt Advocaat een dag later bij Veronica. "Als je 0-1 wint en de halve finale bijna voorbij bent, maakt het niet uit hoe je gespeeld hebt. Dat Ten Hag nu zegt dat het beter moet, geloof ik wel. Het kan ook beter, maar een uitwedstrijd met 0-1 winnen is geweldig. Het lijkt allemaal zó makkelijk hoe ze spelen. Dat is de kwaliteit: als je zo kunt voetballen."

Van der Gijp sluit zich bij Advocaat aan. "Als je op een gegeven moment even twintig minuten onder druk komt te staan uit bij Tottenham Hotspur, jammer dan. Wat is daar mis mee?" Ajax maakte met name in het eerste half uur indruk tegen Tottenham. "Voor hetzelfde geld schiet je er gewoon drie in in een half uur. Waanzinnig man."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie