Advocaat tipt Barça: 'Daarom moet De Ligt mee. Met De Jong samen: geweldig'

Advocaat tipt Barça: 'Daarom moet De Ligt mee. Met De Jong samen: geweldig'

01-05-2019 23:34
29

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zouden perfecte aanwinsten voor FC Barcelona zijn, denkt Dick Advocaat. Volgens de trainer van FC Utrecht moet de geroutineerde Primera Division-kampioen de ploeg verversen.

De Catalanen speelden tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool met zeven dertigers in de basisploeg: Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba, Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Lionel Messi en Luis Suárez. "Daarom moet De Ligt ook naar FC Barcelona. De Ligt en De Jong samen: geweldig", oordeelt Veronica-analist Advocaat.

"Of het elftal op niveau blijft? Zolang Messi er speelt wel haha", reageert De Kleine Generaal op de vraag van presentator Wilfred Genee. "Dan wordt het er zelfs beter op. Ik denk dat De Ligt beter is dan die voorstopper die er nu staat (Clément Lenglet, red.). En onze vriend De Jong gaat het ook geweldig doen daar, denk ik."

De Jong verbond zicheind januari al aan FC Barcelona. De Ligt wordt al tijdenlang gelinkt aan de Catalanen, die volgens de meest recente berichtgeving 65 à 70 miljoen euro willen betalen voor de Ajax-captain. De transfer is echter nog niet officieel.