Gravenberch zoekt zonder zaakwaarnemer naar nieuwe club: 'Eredivisie kan ik aan'

Gravenberch zoekt zonder zaakwaarnemer naar nieuwe club: 'Eredivisie kan ik aan'

Gepubliceerd: donderdag 2 mei 2019 om 18:15do 02-05-2019 om 18:15

Laatste update: donderdag 2 mei 2019 om 18:31do 02-05-2019 om 18:31

Het contract van Danzell Gravenberch bij Reading loopt af en wordt niet verlengd. De oud-speler van Jong Ajax en NEC is daarom op zoek naar een nieuwe club. Gravenberch heeft geen zaakwaarnemer - en dus gooit hij het over een andere boeg. 

'Ik ben Danzell Gravenberch, 25 jaar. Momenteel zit ik in mijn laatste contractjaar bij Reading en word ik verhuurd aan KSV Roeselare in België. Ik ben mijn carrière begonnen als spits. Dat kan ik nog steeds en dat vind ik leuk! Mijn huidige positie is nu centrale verdediger/verdedigende middenvelder'.  

Je komt het niet dagelijks tegen: een profvoetballer die zichzelf via een sociaal netwerk in de etalage zet. "Het is niet zo dat ik via Linkedin een club zoek, hoor. Ik heb de afgelopen jaren een aantal dingen meegemaakt waardoor ik liever niet wilde tekenen bij een zaakwaarnemer. Dit is voor nu gewoon handig, je kunt connecties maken met mensen", vertelt Gravenberch in gesprek met VoetbalPrimeur

"Ik krijg via Linkedin vanalles binnen, aanvragen van agenten enzo. Ik word benaderd door zaakwaarnemers. De meeste zeggen dat ze wel iets voor me kunnen vinden. Nou, eerst zien, dan geloven. Je weet nooit of ze de waarheid spreken. Als iemand met een duidelijk plan komt dat mij bevalt, wil ik er wel over nadenken. Maar het is zeker niet zo dat ik gelijk mijn handtekening zet."

Hij heeft een duidelijk doel voor ogen. "Ik zou mezelf graag weer in de Eredivisie willen laten zien. Ik wil wel op redelijk niveau spelen. Soms moet het je natuurlijk ook gegund worden, dat is de voetbalwereld."

Alfons
Eén ploeg uit Nederland ligt voor de hand. In Den Haag loopt namelijk iemand rond die het in Gravenberch ziet zitten. "Alfons Groenendijk is een oude trainer van mij. Ik heb hem meegemaakt bij Jong Ajax en in Roemenië, bij Universitatea Cluj. Met hem had ik een goede band. Maar: ik kijk ook naar wie er op dit moment bij clubs spelen en wie er vertrekken. Bij ADO zie ik dat ze qua verdediging al een en ander hebben. Alfons kan mij nu niet halen, denk ik." 

"Ik wéét van mezelf dat ik in de Eredivisie kan spelen. Dat niveau kan ik aan. Als ik kijk naar een realistische optie, is dat een ploeg uit het rechterrijtje. Aan de andere kant is de subtop op dit moment ook niet echt wow. Ik ben daar niet heel erg kapot van. Heracles Almelo? Ja, dat zou ik perfect vinden. VVV-Venlo, ook prima. FC Groningen. Allemaal mooie clubs. Keuken Kampioen Divisie zou ik ook over nadenken. Dan wel een ploeg die voor het kampioenschap speelt."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws