Van der Vaart prijst 'lieve jongen' van Ajax: 'Wil niet alleen knaken verdienen'

Van der Vaart prijst 'lieve jongen' van Ajax: 'Wil niet alleen knaken verdienen'

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 20:32di 07-05-2019 om 20:32

Hakim Ziyech mag de liefhebber Rafael van der Vaart het meest aanspreken, het is een andere speler die hem het meest heeft 'verbaasd': Donny van de Beek. De ex-international is onder de indruk van de ontwikkeling van de 22-jarige middenvelder uit Nijkerkerveen.

"Wie mij het allermeeste verbaasd heeft is Donny van de Beek. Die krijgt nu de bloemen. Ik vind het altijd een beetje een 'type Klaassen', maar hij doet het ook nog eens een keer in de Champions League. Ik had niet verwacht dat hij zo bepalend is op zo'n jonge leeftijd al", zegt Van der Vaart in gesprek met Voetbal International.

Aan het begin van het seizoen was Van de Beek niet eens zeker van een basisplaats. "Het is wel een speler die voor je elftal heel belangrijk is. Je wil natuurlijk goals, assists en mooie hakjes zien. Maar hij is iemand die overal net even tussen zit. Het is een box-to-boxspeler. Hij heeft nu natuurlijk heel veel vertrouwen door zijn goals tegen Juventus en Tottenham." Van der Vaart ziet de eerste aanname van Van de Beek als een belangrijk wapen. "Daardoor heeft hij zo veel tijd en ruimte dat het een makkelijke goal lijkt."

Ook Dusan Tadic krijgt complimenten. "Hij is ongelooflijk balvast, een aanjager en een goede gozer in de groep. Ik ben een paar keer met het elftal meegereisd en dan zie je dat het een lieve, open jongen is. Hij wil voor Ajax door het vuur gaan. Hij is er niet alleen om knaken te verdienen. Dat vind ik fantastisch."

Poll

Haalt Ajax de finale?

(14564 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws