Valverde zoekt schuld bij zichzelf: 'Coach moet verantwoordelijkheid nemen'

Valverde zoekt schuld bij zichzelf: 'Coach moet verantwoordelijkheid nemen'

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 00:39wo 08-05-2019 om 00:39

Laatste update: woensdag 8 mei 2019 om 00:41wo 08-05-2019 om 00:41

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde weet niet of de pijnlijke uitschakeling consequenties voor hem zal hebben. De Spanjaard noemde het zeer pijnlijk dat Barcelona opnieuw een ogenschijnlijk gespeelde wedstrijd toch nog weggaf in de Champions League.

Dat gebeurde onder zijn leiding namelijk ook tegen AS Roma, dat Barcelona vorig Champions League-seizoen uitschakelde na een 4-1 nederlaag in Camp Nou. "Het meest pijnlijke is dat hetzelfde is gebeurd als in Rome", tekent Sport op uit de mond van Valverde. "Het is het tweede jaar dat ons dit gebeurt en dat is pijnlijk voor onze mensen."

De oefenmeester weet niet of de uitschakeling consequenties heeft voor zijn toekomst bij de club. "We hebben nog steeds geen tijd gehad daarover na te denken, hoewel het waar is dat de coach altijd de verantwoordelijkheid moet nemen", zei hij daarover.

"Er komen nu een paar vreselijke dagen aan, net als voor onze fans", vervolgt Valverde. "We moeten die pijn doorstaan en dan, naar verloop van tijd, ons voorbereiden op de bekerfinale en te proberen het seizoen te eindigen met het winnen van nog een titel."

Poll

Wie wint de Champions League?

(2242 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws