Fikse strafeis Feyenoord: drie vakken leeg én boete na vuurwerk bij Ajax-thuis

Fikse strafeis Feyenoord: drie vakken leeg én boete na vuurwerk bij Ajax-thuis

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 10:49wo 08-05-2019 om 10:49

Laatste update: woensdag 8 mei 2019 om 11:06wo 08-05-2019 om 11:06

De aanklager betaald voetbal heeft Feyenoord een schikkingsvoorstel voorgelegd. Dat voorstel houdt in dat de Rotterdamse grootmacht tijdens een competitie- of bekerwedstrijd de vakken R, S en T leeghoudt. De aanklager wil Feyenoord straffen voor het vuurwerk dat op 27 februari, thuis tegen Ajax, werd afgestoken. 

Verder omvat het schikkingsvoorstel óók een boete van 15.000 euro. Feyenoord laat weten dat het niet akkoord gaat met het voorstel. De zaak komt voor bij de tuchtcommissie.

Op de website stelt Feyenoord dat het 'de strafeis buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad.'

Wanneer de zaak exact bij de tuchtcommissie wordt behandeld, is nog niet onbekend. Mocht de straf gehandhaafd blijven, is het dus ook onduidelijk tijdens welke Eredivisie-of bekerwedstrijd Feyenoord eventueel drie vakken leeg moet houden.

Eerder dit jaar bleef Vak S in De Kuip leeg tijdens het thuisduel met sc Heerenveen. Dat was toen het gevolg van een straf van de aanklager betaald voetbal, wegens het afsteken van vuurwerk tijdens Feyenoord – PSV, in december 2018

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws