'Koopje van 7 miljoen' onderweg naar Amsterdam: 'Zijn stijl past perfect bij Ajax'

'Koopje van 7 miljoen' onderweg naar Amsterdam: 'Zijn stijl past perfect bij Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 10:55vr 17-05-2019 om 10:55

Technisch verfijnd, opbouwend sterk, goed aan de bal - en dat voor slechts zeven miljoen euro. Ajax-doelwit Lisandro Martinez heeft alles om in Amsterdam uit te groeien tot een regelrecht succes. Dat zeggen Peter Coates en Sivan John in gesprek met VoetbalPrimeur. Coates en John volgen het Argentijnse voetbal al jaren op de voet. Zij weten dan ook precies wat voor speler Ajax in huis haalt met de 21-jarige Martinez, verdediger van Defensa y Justicia. 

In Zuid-Amerika doken begin mei de eerste verhalen over Martinez en Ajax op. Defensa-directeur Diego Lemme bevestigde vervolgens vrijdag dat de eenmalig international van Argentinië zijn loopbaan vervolgt in de Johan Cruijff Arena. Coates, redacteur van voetbalwebsite Golazo Argentino, is bijzonder enthousiast over Martinez. "Op papier is Ajax echt een perfecte club voor hem", laat hij vanuit Buenos Aires weten aan VoetbalPrimeur. "Zijn kwaliteiten passen perfect bij een elftal dat van achteruit wil voetballen en verdedigers nodig heeft die sterk aan de bal zijn."

2x Lisandro
In zijn vaderland wordt Martinez soms vergeleken met Ajacied Nicolás Tagliafico. Coates ziet het anders. "Tagliafico is een pure linksback, Martinez is op z'n best in het centrum. Tagliafico is een hele dynamische speler, iemand die blijft gáán. Martinez zorgt juist voor rust aan de bal."

John, een blogger die wekelijks over wedstrijden en spelers uit Argentinië schrijft, moet zelfs lachen om de vraag of Martinez naar Nederland komt als (toekomstig) opvolger van Tagliafico. "Nee, natuurlijk niet. Je kunt hem eerder vergelijken met die andere Lisandro van Ajax, Magallán. Pure centrale verdedigers."

Hij is onder de indruk van de ontwikkeling van Martinez. "Afgelopen jaar heeft hij het heel goed gedaan bij Defensa y Justicia. Martinez staat nu te boek als een van de grootste talenten van Argentinië. Martinez is een fantastische verdediger die het spel leest en daardoor steeds op de goede plek staat. Zijn spelinzicht en passing zijn bijzonder. In mijn optiek haalt Ajax een ruwe diamant in huis, een enorm talent dat de potentie heeft om nog veel beter te worden."

Koopje
John denkt dat de stap van Argentinië naar de Eredivisie 'logisch' is voor een veelbelovende speler als Martinez. "Alle betrokken partijen profiteren van deze deal. Met zijn stijl past Martinez perfect in Amsterdam, hij gaat zich daar ongetwijfeld ontwikkelen. We hebben allemaal kunnen zien hoe goed Tagliafico het doet bij Ajax, zoiets verwacht ik ook van Martinez. Ook interessant: het zou zomaar kunnen dat Ajax volgend seizoen een achterhoede heeft met drie Argentijnen. Mogelijk heeft dat ook gevolgen voor de nationale ploeg. Ik ben heel benieuwd."

Coates wijdde op Golazo Argentino onlangs een uitgebreid stuk aan Martinez. "Ik denk dat sommige scouts hun twijfels hebben over Martinez omdat hij relatief klein is voor een centrale verdediger, 1 meter 78. Ik vind hem juist verrassend goed in de lucht en daarbij compenseert hij sowieso met spelinzicht. Defensa y Justicia, toch niet de beste club van Argentinië, had afgelopen seizoen de op één na minst gepasseerde defensie en bondscoach Lionel Scaloni liet Martinez in maart debuteren in de nationale ploeg. Hij verdient deze transfer, het is echt een groot talent. Zeven miljoen euro is een koopje."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws