'Chelsea, Liverpool, Bayern, Porto, Heracles en Groningen willen Nederlander (17)'

'Chelsea, Liverpool, Bayern, Porto, Heracles en Groningen willen Nederlander (17)'

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 21:46ma 13-05-2019 om 21:46

Na de Limburger meldt ook Voetbal International dat Xavier Mbuyamba MVV hoogstwaarschijnlijk gaat verlaten. De piepjonge verdediger (17) is momenteel op bezoek bij Chelsea, dat een van de clubs is die interesse heeft. Ook Celtic, FC Porto, Bayern München en Liverpool hebben belangstelling. Uit Nederland zijn Heracles Almelo en FC Groningen geïnteresseerd.

Mbuyamba traint de komende dagen mee met verschillende jeugdteams van Chelsea, waarna bepaald wordt waar hij eventueel in zou moeten stromen. Chelsea heeft al laten weten veel interesse te hebben. Mbuyambe wilde eigenlijk langer bij MVV blijven, maar is niet blij met de houding van zijn huidige club. MVV wachtte lang met het doen van een aanbieding, vertelt zaakwaarnemer Carlos Barros aan VI.

"Toen het voorstel er wel was, werd Xavier plotseling op de bank gezet omdat hij niet meteen zijn handtekening zette", zegt Barros. "Die houding heeft ervoor gezorgd dat we om ons heen zijn gaan kijken. Jammer, want hij had best nog één of twee jaar met MVV in de Keuken Kampioen Divisie willen spelen."

Barros vindt het opmerkelijk dat Nederlandse clubs niet toeslaan. "Het lijkt erop alsof de Nederlandse clubs een beetje hebben liggen slapen, al komt het misschien ook doordat Xavier een tijd op de bank heeft gezeten omdat hij niet meteen op de aanbieding van MVV inging. Op dit moment heeft Chelsea de beste papieren. Het is nu afwachten wat zijn gevoel is bij die club. We zijn er nog niet helemaal uit over wat we gaan doen, zijn ontwikkeling staat centraal in die keuze."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws