Update: Roda-overname nog niet rond: 'Wat anders dan een pakje boter kopen, hè'

Update: Roda-overname nog niet rond: 'Wat anders dan een pakje boter kopen, hè'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 13:33di 14-05-2019 om 13:33

Laatste update: dinsdag 14 mei 2019 om 13:37di 14-05-2019 om 13:37

Roda JC lijkt een nieuwe eigenaar te gaan krijgen. De Limburger meldt dinsdagochtend dat grootaandeelhouder Frits Schrouff al een mondelinge overeenkomst heeft met een geïnteresseerde partij.

Schrouff heeft momenteel tachtig procent van de Roda JC-aandelen in handen, maar staat welwillend tegenover een verkoop. Wanneer de niet nader genoemde gegadigde 'met een goed plan' komt, is de Schaesbergenaar bereid om zijn aandelen zonder verdere kosten over te dragen.

Schrouff moest vorig seizoen al bijspringen om de tekorten in de begroting te dekken en Roda zo voor een faillissement te behoeden, maar heeft aangegeven dat niet nog eens te willen doen. De Limburgers wendden zich in 2017 tot de Zwitsers-Russische investeerder Aleksei Korotaev (momenteel eigenaar van twintig procent van de aandelen), die echter nog steeds verwikkeld zit in een slepend juridisch conflict in Dubai en Roda vooralsnog niet kan helpen. De club ziet zijn begroting voor komend seizoen slinken van 6,5 naar 5,2 miljoen euro.

Update 13:30 uur: Volgens Roda-eigenaar Frits Schrouff is het nog lang niet zeker dat de club wordt overgenomen. Schrouff stelt dat er nog heel wat stappen gezet moeten worden voor de overname echt rond is. "Het is wat anders dan een pakje boter kopen hè", zegt hij tegenover De Limburger. "Het heeft een kans van slagen, maar het ijs is nog heel dun. En het kraakt nog overal."

"Ik heb al vaker een akkoord gehad, maar dat toch moeten afblazen toen de puntjes op de i moesten worden gezet. Om verschillende financiële redenen. Het zal verantwoord geld moeten zijn", vervolgt hij. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Roda JC volgend jaar weer serieus meedoen om promotie?

Ja
21%
Nee
79%
(4729 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws