'Tadic werd boos en riep dat we geen respect voor Ajax hadden'

'Tadic werd boos en riep dat we geen respect voor Ajax hadden'

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 07:07ma 20-05-2019 om 07:07

Laatste update: maandag 20 mei 2019 om 11:50ma 20-05-2019 om 11:50

Dusan Tadic is met 38 doelpunten en 23 assists met afstand de most valuable player van kampioen Ajax. Tegenstanders Jonas Svensson (AZ), Glenn Bijl (FC Emmen) en Mike te Wierik (FC Groningen) zijn onder de indruk van de Servische aanvaller.

Svensson vindt Tadic geen traditionele buitenspeler. "Het is niet makkelijk om tegen hem te spelen, je zou bijna zeggen dat hij te goed is voor de Eredivisie", zegt de Noor tegen Voetbal International. "Hij komt veel aan de bal in de zone waar je hem liever niet aan de bal ziet. En als hij de bal dan eenmaal heeft, is Tadic intelligent."

Te Wierik prijst de balvastheid van de Ajax-aanvaller. "Je merkt aan alles dat hij ontzettend veel extra arbeid verricht op de trainingen, in een persoonlijk duel voelde ik zijn buikspieren, die zijn keihard. In onze thuiswedstrijd tegen Ajax hebben we het ze wel moeilijk gemaakt. We kozen ervoor ze keihard aan te pakken, je merkte dat Tadic daar boos om werd. Hij riep dat we geen respect voor Ajax hadden, wat natuurlijk niet waar is."

Ook Bijl was 'vreselijk irritant' tegen Tadic. "Bij ons op het kunstgras leek Tadic wat minder beweeglijk dan normaal, het leek wel dat hij niet lekker in de wedstrijd zat. Ik had het lastiger tegen Steven Bergwijn van PSV, die is meer van de dribbel op snelheid, Tadic houdt de bal liever vast. Na een tijdje merkte ik dat hij een beetje om zich heen begon te schoppen, maar dat kon ik me wel voorstellen. Ik was vreselijk irritant."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws