Vitesse haalt Jong-team uit voetbalpiramide: Minder aantrekkelijk geworden

Vitesse haalt Jong-team uit voetbalpiramide: "Minder aantrekkelijk geworden"

21-05-2019 09:10
136

Vitesse haalt zijn beloftenteam na drie seizoenen uit de voetbalpiramide, laten de Arnhemmers dinsdagochtend weten via de officiële kanalen. Jong Vitesse kwam sinds 2016 uit in de Tweede Divisie, de Derde Divisie Zondag en opnieuw de Tweede Divisie, maar zal vanaf komend seizoen weer in de jeugdcompetitie spelen.

Volgens technisch directeur Mo Allach is de beslissing gestoeld op zowel sportieve als financiële gronden. De Arnhemmers mogen sinds dit seizoen alleen maar spelers onder de 23 jaar mee laten spelen, waardoor reserves van het eerste elftal buiten de boot vallen. "Daardoor is het minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen aan de voetbalpiramide en wordt het steeds lastiger om spelers van het eerste elftal speeltijd te bieden bij Jong Vitesse", laat Allach weten aan de clubkanalen.

Wedden

Meer odds

"We zitten in een fase waarin we als club financieel beter in balans moeten komen. Het hebben van een beloftenteam in de voetbalpiramide brengt aanzienlijk meer kosten met zich mee", vervolgt Allach. Jong Vitesse speelt zaterdag tegen Excelsior Maassluis zijn laatste wedstrijd in de Tweede Divisie.