Vitesse haalt Jong-team uit voetbalpiramide: Minder aantrekkelijk geworden

Vitesse haalt Jong-team uit voetbalpiramide: "Minder aantrekkelijk geworden"

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 09:10di 21-05-2019 om 09:10

Vitesse haalt zijn beloftenteam na drie seizoenen uit de voetbalpiramide, laten de Arnhemmers dinsdagochtend weten via de officiële kanalen. Jong Vitesse kwam sinds 2016 uit in de Tweede Divisie, de Derde Divisie Zondag en opnieuw de Tweede Divisie, maar zal vanaf komend seizoen weer in de jeugdcompetitie spelen.

Volgens technisch directeur Mo Allach is de beslissing gestoeld op zowel sportieve als financiële gronden. De Arnhemmers mogen sinds dit seizoen alleen maar spelers onder de 23 jaar mee laten spelen, waardoor reserves van het eerste elftal buiten de boot vallen. "Daardoor is het minder aantrekkelijk geworden om deel te nemen aan de voetbalpiramide en wordt het steeds lastiger om spelers van het eerste elftal speeltijd te bieden bij Jong Vitesse", laat Allach weten aan de clubkanalen.

"We zitten in een fase waarin we als club financieel beter in balans moeten komen. Het hebben van een beloftenteam in de voetbalpiramide brengt aanzienlijk meer kosten met zich mee", vervolgt Allach. Jong Vitesse speelt zaterdag tegen Excelsior Maassluis zijn laatste wedstrijd in de Tweede Divisie.

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Ben jij een voorstander van Jong-teams in de voetbalpiramide?

(2233 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws