Cambuur richt vizier op Sittard en Kerkrade: Mac-Intosch terug, duo in de wacht

Cambuur richt vizier op Sittard en Kerkrade: Mac-Intosch terug, duo in de wacht

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 17:46vr 24-05-2019 om 17:46

Calvin Mac-Intosch zal Fortuna Sittard verruilen voor SC Cambuur, maakten de Leeuwarders vrijdagmiddag bekend. De 29-jarige verdediger heeft voor twee seizoenen getekend bij de club die hij tussen 2014 en 2016 ook al diende.

Mac-Intosch zat begin dit jaar zonder club na een avontuur in Noorwegen en werd opgepikt door Fortuna Sittard. De Limburgers besloten om zijn halfjarige contract niet te verlengen, maar Mac-Intosch heeft nu dus onderdak gevonden in Leeuwarden. "Calvin is een stabiele en betrouwbare speler die de nodige ervaring met zich meebrengt", vertelt technisch manager Foeke Booy aan de clubkanalen. "Daarnaast heeft hij eerder gewerkt met Henk en Sandor en is hij bekend met de speelwijze", doelt Booy op Henk de Jong en Sandor van der Heide, die De Graafschap na dit seizoen verruilen voor hun oude club.

Cambuur lijkt na Mac-Intosch nóg een oude bekende binnen te willen halen: Mohamed El Makrini speelde tussen 2011 en 2015 met veel succes in Leeuwarden, maar loopt deze zomer uit zijn contract bij Roda JC. Cambuur heeft al contact gezocht met de 31-jarige controleur, laat hij weten aan de Leeuwarder Courant. "Voor Cambuur staat mijn deur altijd open." El Makrini zal echter af moeten wachten. "We hebben geïnformeerd, maar op dit moment heeft het niet de prioriteit. We maken nu eerst andere keuzes", laat Booy weten.

Zo wil Cambuur nog een centrumspits aantrekken, die ook vanuit Zuid-Limburg zou moeten komen: Finn Stokkers mag net als Mac-Intosch transfervrij vertrekken bij Fortuna Sittard en is een kandidaat in Leeuwarden. "We hebben een lijntje naar hem uitgegooid, maar we zitten in de wachtkamer", aldus Booy.

Poll

Gaat Cambuur onder Henk de Jong een gooi naar promotie doen?

(4430 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws