Ten Hag overlegde met Ziyech: 'Hij gaf aan dat hij de wens had om te vertrekken'

Ten Hag overlegde met Ziyech: 'Hij gaf aan dat hij de wens had om te vertrekken'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 22:01vr 24-05-2019 om 22:01

Erik ten Hag heeft voorafgaand aan het seizoen samen gezeten met Hakim Ziyech om een vertrek van de Marokkaanse spelmaker te bespreken. De trainer van de Amsterdammers gaf aan dat hij graag met Ziyech verder wilde, terwijl die het liefst een transfer wilde maken.

Ten Hag wilde duidelijkheid van Ziyech en ging met de Marokkaan in gesprek. "Vorig jaar april zei ik tegen Hakim: ik ben hier nu een paar maanden werkzaam en ik wil met je verder", zegt de Ajax-trainer in een groot interview bij Ajax TV. "Toen zei Hakim dat hij de wens had om te vertrekken. Daar hebben we aan gewerkt, hij met zijn management. Maar het ideale plaatje kwam niet voorbij."

"En hij zei tegelijkertijd ook tegen me: trainer, als het niet lukt dan ga ik met alle liefde verder bij Ajax", vertelt Ten Hag door. "Hij had het naar zijn zin en het plaatje moest totaal kloppen om weg te gaan. Als ik nog niet weg ben gaan we samen proberen om Champions League-voetbal te halen, zei hij. Daar ga ik me voor inzetten. Uiteindelijk is de ideale club voor hem helaas niet gekomen. Gelukkig voor ons."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws