Media kritisch op Ten Hag: 'Geen energie verspillen aan dat soort complotten'

Media kritisch op Ten Hag: 'Geen energie verspillen aan dat soort complotten'

27-05-2019 22:17 Laatste update: 22:25
37

Erik ten Hag heeft nooit wakker gelegen van de kritiek van veel media, waaronder van De Telegraaf. De officiële mediapartner van Ajax uitte zich regelmatig kritisch op de 49-jarige Tukker, die bijvoorbeeld geen grip meer zou hebben op de kleedkamer.

"Het hoort er ook bij dat je kritisch wordt gevolgd. Soms moet je geduld hebben", zegt Ten Hag bij Natafelen op FOX Sports. "Je moet weten hoe teamontwikkeling gaat. Als je verzaakt moet je geduld hebben om een oordeel te vellen."

"Ik lig daar niet wakker van. Daar sta ik boven. Het heeft niet direct invloed op mijn team. Wat ik kan invloeden is waar ik mee bezig ben. Het ligt niet in mijn macht. Dan moet ik er niet veel aandacht aan besteden. Als ik daar te veel energie aan spendeer, laat ik het ergens anders liggen."

Ten Hag weet dat hij weinig invloed heeft op wat de media schrijven. "De journalist schrijft toch wat hij wil schrijven of zeggen. Dat kan ik niet beïnvloeden, maar wat ik wel kan beïnvloeden zijn de resultaten van het team." Meerdere media zouden hun informatie baseren op de gesprekken die zij met spelers hebben. "Ik ga geen energie verspillen aan dat soort complotten. Als ik dat doe verlies ik de energie om m'n team goed te beïnvloeden."

"Je ligt onder een vergrootglas. Dan is het belangrijk dat je consistent bent in je beleid en het juiste pad volgt. Anders verlies je je geloofwaardigheid in de kleedkamer."