De Mos pakt Ten Hag en Ajax-staf hard aan: 'Ze konden het weten, zo stom'

De Mos pakt Ten Hag en Ajax-staf hard aan: 'Ze konden het weten, zo stom'

29-05-2019 07:31 Laatste update: 08:16
108

Ajax-trainer Erik ten Hag en zijn technische staf hebben tijdens en rondom het dramatische Champions League-duel met Tottenham Hotspur (2-3) meerdere inschattingsfouten gemaakt. Dat vindt Aad de Mos. 

Exact drie weken geleden léék Ajax af te stevenen op de finale van de Champions League. Na 45 minuten stond de kampioen van Nederland met 2-0 voor tegen Spurs. Na rust scoorde Lucas Moura echter drie keer. Zijn derde doelpunt, in de 96e, betekende uitschakeling voor Ajax. "Ten eerste had trainer Erik ten Hag nooit Kasper Dolberg mogen opstellen. Want als er één speler uit vorm was en ruzie met de bal had, dan was het Dolberg wel. Waarom dan geen Klaas-Jan Huntelaar?", zegt De Mos in gesprek met Nieuwe Revu. 

Wedden

Meer odds

De analist zag meer fout gaan - en dan met name bij de aansluitingstreffer van Tottenham, kort na rust. "Ze hadden nooit Daley Blind en Matthijs de Ligt naar voren moeten laten gaan. Die hadden ze, zeker in de tweede helft, direct moeten terugroepen. Dat doe je als je tegen Excelsior speelt, voor het doelsaldo. Maar niet als je 2-0 voorstaat in een grote Europese wedstrijd."

Het mag Ten Hag én zijn volledige staf verweten worden, vindt De Mos. "Dus ook Aron Winter en Alfred Schreuder, zijn assistenten. Die zaten op de bank te slapen, want in plaats van dat ze het gingen herstellen, lieten ze het maar gebeuren. Zo stom."

"Ook omdat ze het konden weten. Iedereen weet namelijk dat op internationaal niveau andere regels gelden dan op nationaal niveau. Maar kennelijk zijn ze nog niet zo ver."