Kraay jr. kritisch op 'aardige jongen' van Ajax: 'Voor subtopper in de Eredivisie'

Kraay jr. kritisch op 'aardige jongen' van Ajax: 'Voor subtopper in de Eredivisie'

31-05-2019 09:20
38

Hans Kraay jr. kan geen begrip opbrengen voor de belangstelling van Bayer Leverkusen in Ajacied Daley Sinkgraven. Bij Voetbalpraat op FOX Sports is de analist van de betaalzender kritisch op de 23-jarige linksback van Ajax.

Nederlandse en Duitse media maakten onlangs melding van de belangstelling van de club van Peter Bosz in Sinkgraven, die bij Ajax geen basisspeler is. "Daar snap ik he-le-maal niets van", zegt Kraay jr.. Het argument dat Bosz bij Ajax veel met Sinkgraven heeft gewerkt en dus de kwaliteiten van de speler kent gaat er bij Kraay jr. niet in. "Ik heb Bosz hoog zitten, maar dat wil niet zeggen dat alles wat hij doet goed is. Ik denk dat hij van de 100 ballen er 82 terugspeelt."

"Ik vind het een hartstikke aardige jongen en een behoorlijke back, maar die gaat Leverkusen niet beter maken. Ik zie het helemaal niet voor me. Het lijkt me een uitstekende back voor een subtopper in de Eredivisie", oordeelt Kraay jr..

FOX-commentator Michiel Teeling vraagt zich af of Sinkgraven wel op zijn beste positie speelt. "Je moet je afvragen of het een back is. Hij doet het daar wel aardig." Collega-commentator Leo Driessen hoopt op succes voor Sinkgraven. "Want hij heeft zoveel ellende meegemaakt."