Niet de 'gunfactor' bij Oranje: 'Ben niet zielig, maar wil mijn gevoel uitspreken'

Niet de 'gunfactor' bij Oranje: 'Ben niet zielig, maar wil mijn gevoel uitspreken'

01-06-2019 07:45
54

Ryan Babel ziet het als 'een bonus' dat hij weer deel uitmaakt van het Nederlands elftal. De 32-jarige aanvaller voelt het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman, maar merkt dat hij bij fans en media zeker niet onomstreden is.

"Ik hoef het ook niet onder stoelen of banken te steken, maar rond mijn persoon is er een bepaalde – ik noem het – hmmmmm. Doordat ik het laat zien, speel ik in het Nederlands elftal. Maar ik weet dat heel veel mensen vinden dat ik niet moet worden geselecteerd. Dat voel ik gewoon bij fans en media", vertelt Babel in De Telegraaf.

De oud-Ajacied krijgt vertrouwen van Koeman. "Maar in de analyses op tv en in kranten van de negen steengoede Oranje-wedstrijden vóór Duitsland kom ik niet voor, terwijl ik intern wel complimenten krijg. Tegen Duitsland kwam ik niet lekker uit de verf en onmiddellijk ging mijn kop eraf. Elke voetballer speelt om waardering te krijgen. Maar de buitenwacht is kennelijk niet van me gecharmeerd. Dan kun je op je handen gaan staan, maar als ze je niet mogen, dan mogen ze je niet. Ik heb niet de gunfactor. En nee, ik ben niet zielig. Maar ik wil wel mijn gevoel uitspreken."

Stiekem hoopt de aanvaller de beeldvorming nog te keren. "Misschien, heel misschien kan ik de sceptici in Nederland nog overtuigen. Mijn droom is bij Oranje te blijven, belangrijk te zijn voor Oranje op het EK en zo mijn interlandcarrière af te sluiten. Ik laat me er niet door leiden in mijn clubkeuze. Maar het zou een mooi verhaal zijn…"