'Ajax houdt geen rekening met gentlemen's agreement en shopt bij boos Feyenoord'

'Ajax houdt geen rekening met gentlemen's agreement en shopt bij boos Feyenoord'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 06:45di 04-06-2019 om 06:45

Ajax neemt de zeventienjarige Steven van der Sloot over van Feyenoord, tot grote ergernis van de Rotterdammers. De zestienjarige Ar'Jany Martha maakt de overstap van Sparta naar de Amsterdammers. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Van der Sloot moet zo goed als zeker de naar het RB Leipzig vertrekkende Solomon Bonnah Owusu (15) vervangen. De vleugelverdediger maakte als reserve deel uit van de selectie van Oranje O17, die vorige maand in Schotland Europees kampioen werd. Vleugelaanvaller Martha is het 'eerste product' van de samenwerking die Ajax en Sparta zijn aangegaan. Beide spelers tekenen voor drie jaar.

Feyenoord baalt stevig van de actie van de aartsrivaal om de grootste talenten op Varkenoord te benaderen. NRC schreef eind mei dat de sfeer bij de jeugdopleiding van Feyenoord 'verziekt' is en dat meerdere talenten hun heil elders zoeken. Naast Van der Sloot zou ook Rico Speksnijder (14) naar Ajax gaan, terwijl PSV Ibrahima Berete (16) overneemt.

Feyenoord confronteerde directeur spelersbeleid Marc Overmars met het gentlemen's agreement tussen de Nederlandse topclubs. Het antwoord van de Eredivisie-kampioen was dat Ajax daar 'op dit moment geen rekening mee houdt' en elke speler inlijft die het wil hebben.

Tegenover de komst van Van der Sloot en Martha staat dat Ajax talenten kwijtraakt aan buitenlandse topclubs. Naast Bonnah Owusu verhuist Dillon Hoogewerf (16) van Ajax naar Manchester United.

Poll

Kun jij begrijpen dat Ajax talenten overneemt van Feyenoord?

(5663 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws