Feyenoord trekt medewerking uitfans Klassiekers in: 'Onverantwoord'

Feyenoord trekt medewerking uitfans Klassiekers in: 'Onverantwoord'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 13:21di 04-06-2019 om 13:21

Feyenoord is niet langer bereid mee te werken aan het mogelijk maken van meereizende uitsupporters bij de Klassiekers. Dat hebben de Rotterdammers laten weten via de officiële kanalen.

'Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel', schrijft de club in een persbericht. 'Dit betekent dat in ieder geval ook komend seizoen geen uitsupporters bij de Klassiekers welkom zijn.'

Feyenoord werkte de laatste maanden met Ajax, supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten hard aan een plan om weer uitsupporters toe te kunnen laten bij de Klassiekers. Daarbij was het doel om vanaf komend seizoen weer uitsupporters toe te laten bij Feyenoord - Ajax en Ajax - Feyenoord. Vorige maand werd echter de kampioenswedstrijd tussen Ajax Onder 19 en Feyenoord Onder 19 gestaakt, nadat familieleden van Feyenoord-spelers werden belaagd. Een week daarvoor waren er incidenten rond een wedstrijd tussen het Amsterdamse Swift en SC Feyenoord. 

'Feyenoord moet, mede door bovengenoemde incidenten, concluderen dat het punt nog niet genaderd is dat erop vertrouwd kan worden dat wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord onder normale omstandigheden kunnen verlopen indien daar ook uitsupporters bij zijn. De club heeft daarom de andere betrokkenen partijen inmiddels laten weten geen verdere medewerking te verlenen', aldus Feyenoord.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws