Gravenberch 'vereerd': 'Zeg niets slechts over hem, dan heb je een probleem'

Gravenberch 'vereerd': 'Zeg niets slechts over hem, dan heb je een probleem'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 14:59za 08-06-2019 om 14:59

Ajax-talent Ryan Gravenberch is de hoop van voetbalminnend Suriname, vertelt zijn vader aan ELF Voetbal. Gravenberch senior vertelt over afgelopen zomer, toen hij met zijn zoon een oefenwedstrijd tussen Sparta en de nationale ploeg van Suriname bezocht.

De middenvelder had toen pas net zijn zestiende verjaardag achter de rug en moest zijn debuut in het betaald voetbal nog maken. Toch wilde alle voetbalfans met hem op de foto, vertelt vader Gravenberch. "En Surinamers houden van lullen, dus iedereen begon ook tegen hem aan te praten, had een mening. Jij moet het voor ons gaan doen, hoorde ik een paar keer voorbijkomen."

Nu de inmiddels zeventienjarige Gravenberch is uitgegroeid tot de jongste debutant in de Ajax-geschiedenis, is zijn populariteit in Suriname alleen maar verder toegenomen. "Ze doen daar echt aan verering. Zeg niets slechts over Ryan, want dan heb je een probleem. Niet fysiek, wel verbaal", aldus zijn vader, die probeert om Gravenberch junior langzaam maar zeker 'zijn eigen boontjes te laten doppen'. "Er zijn veel mensen die iets van hem willen. Dan zegt hij: pa! Dan zeg ik: wat pa? Het gaat om jou. Als je met je vriendinnetje naar de bioscoop gaat, zit ik er toch ook niet naast?"

Poll

Kan Gravenberch volgend seizoen al een gooi doen naar een basisplek in Ajax 1?

(2048 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws