Driessen knipoogt: 'De rest van Portugal kun je gewoon op de keeper af sturen'

Driessen knipoogt: 'De rest van Portugal kun je gewoon op de keeper af sturen'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 10:52zo 09-06-2019 om 10:52

Wanneer Oranje erin slaagt om Cristiano Ronaldo uit te schakelen, is het goed op weg om de Nations League te winnen, denkt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat Portugal te veel afhankelijk is van de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar.

Driessen zag hoe het gastland woensdagavond worstelde met Zwitserland. "Dat team van Portugal was echt niet veel bijzonders. Op het moment dat je Cristiano Ronaldo eruit haalt, is het gewoon een middelmatige ploeg. Maar hij kan wel het verschil maken", laat hij weten aan Veronica Inside. "Of je de rest alleen voor de keeper kunt zetten? Ja, die kun je gewoon alleen op de keeper af laten komen, zeker op Jasper Cillessen", knipoogt de journalist, verwijzend naar zijn beruchte uitspraken voorafgaand aan Ajax-Tottenham Hotspur.

Nederland zal waarschijnlijk aantreden zonder Donny van de Beek: bondscoach Ronald Koeman geeft Marten de Roon vermoedelijk weer de voorkeur en krijgt bijval van Driessen. "Donny van de Beek weet zijn plaats nu nog wel in het Nederlands elftal. Hij heeft nog nauwelijks interlands gespeeld (vijf, red.) en hij heeft eigenlijk niets te vertellen. Koeman is ook niet iemand tegen wie je zegt: waar ben jij nu mee bezig? Dat heeft hij bij Ajax wel gedaan met Ten Hag, maar dat gaat hij bij Koeman echt niet doen. Die heeft niet de persoonlijkheid om dat te accepteren."

Poll

Gaat Nederland de Nations League winnen?

(25181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws