Blind adviseert UEFA na loodzware finale: Een paar dagen later weer...

Blind adviseert UEFA na loodzware finale: "Een paar dagen later weer..."

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 23:51zo 09-06-2019 om 23:51

Daley Blind erkent dat de spelers van het Nederlands elftal niet helemaal fit aan de Nations League-finale tegen Portugal begonnen. Donderdag speelde Oranje nog een verlenging tegen Engeland. 

"Ik hoorde het Frenkie (de Jong, red.) net ook al zeggen: die 120 minuten hakten er wel in, ja", zegt Blind na de 1-0 nederlaag tegen Portugal tegen de NOS. De Portugezen speelden hun halve finale al op woensdag en hadden dus een dag meer om zich voor te bereiden. "Zo'n hersteldag extra kan je dan wel gebruiken."

De NOS-verslaggever van dienst vraagt of het slecht uitkwam dat Blind en de andere Ajacieden een aantal weken vrij hadden na hun laatste wedstrijd met Ajax. "Nou, ik vond het wel even lekker. Zeker na de feestjes die we hebben gehad na het kampioenschap was het fijn om even je kop leeg te maken. Ik voelde me ook wel fit, maar als je na een paar weken gelijk 120 minuten speelt en een paar dagen later wéér moet spelen... Misschien kunnen ze in de toekomst beter dinsdag en woensdag aanhouden voor de halve finales."

Al met al kijkt Blind wel terug op een aantal geslaagde interlandperiodes. "We hebben in de Nations League een fantastische campagne gedraaid, we hebben grote teams verslagen. Helaas vandaag niet, maar als je ziet waar we vandaan zijn gekomen hebben we zeker iets positiefs en heel goeds neergezet. Nu zullen we teleurgesteld en boos zijn, maar we kunnen met de kop omhoog uitkijken naar het volgende jaar", besluit Blind.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws