Van Hooijdonk en Van der Vaart lyrisch: 'Hij is sneller dan we denken'

Van Hooijdonk en Van der Vaart lyrisch: 'Hij is sneller dan we denken'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 07:47ma 10-06-2019 om 07:47

Daley Blind heeft in de Nations League-finale tegen Portugal (1-0) opnieuw zijn visitekaartje afgegeven. Volgens Pierre van Hooijdonk was Blind de beste Oranje-international.

"Daley Blind was aan de kant van Oranje echt de allerbeste", aldus Van Hooijdonk bij de NOS. De Ajacied speelde sterk als linksback. "Hoe vast hij in het positiespel is, hoogstandjes... Vooraf hebben we het er al even over gehad hoe goed het seizoen is dat hij draait. Hij is continu op zoek naar ballen die hij tussen de linies kan geven, zijn aannames zijn altijd goed. Een genot om naar te kijken."

Ook Rafael van der Vaart werd blij van het optreden van Blind in Porto. "Je ziet ook dat als een aanname goed is, dan lijkt het altijd alsof je meer tijd hebt", aldus de analist. "Maar wat ik ook vind: hij had een paar sprintduels, dat ziet er niet snel uit, maar ik denk dat hij sneller is dan we denken. En die voorzet op Luuk de Jong was fantastisch."

Genoeg voor de eerste prijs sinds 1988 was het uiteindelijk niet voor het Nederlands elftal. Portugal was in de Nations League-finale met 1-0 te sterk door een doelpunt van Gonçalo Guedes.

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws