Twijfelend Ajax-talent (17) is eruit: Vitesse haalt weer jeugdspeler uit Amsterdam

Twijfelend Ajax-talent (17) is eruit: Vitesse haalt weer jeugdspeler uit Amsterdam

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 23:41vr 14-06-2019 om 23:41

Nuri Emre Aksit volgt zijn teamgenoot Ian Beelen naar Vitesse. Het tweetal komt over van de jeugdopleiding van Ajax: Aksit en Beelen waren het voorbije seizoen actief in het O17-elftal van de Amsterdammers.

De zeventienjarige Beelen liet donderdag al aan Ajax Showtime weten dat hij voor Vitesse heeft gekozen. De even oude Aksit bevestigde tegenover hetzelfde medium dat hij Ajax verlaat, maar liet nog in het midden waar hij zijn carrière zou vervolgen. De naam van Vitesse viel al, maar de verdediger met Turkse roots schermde ook met interesse vanuit het buitenland.

Inmiddels heeft de jeugdinternational van Nederland én Turkije zijn beslissing genomen: Vitesse wordt de nieuwe club van Aksit, weet Ajax Showtime. Voor hoeveel seizoenen de twee gaan tekenen in Arnhem, is nog niet duidelijk. Beelen en Aksit zijn niet de enige jeugdspelers die besluiten om hun heil buiten Amsterdam te zoeken: Ajax zag Dillon Hoogerwerf en Solomon Bonnah onlangs naar respectievelijk Manchester United en RB Leipzig vertrekken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws