'Ster' Ziyech zorgt voor hooggespannen verwachtingen: 'Minimaal de finale'

'Ster' Ziyech zorgt voor hooggespannen verwachtingen: 'Minimaal de finale'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 07:33di 18-06-2019 om 07:33

Marokko beleeft een zeer moeizame aanloop naar de Afrika Cup, maar de verwachtingen zijn desondanks hooggespannen. Dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van Hakim Ziyech, vertelt Anouar Diba.

Volgens de oud-speler van NAC Breda en FC Twente is de impact van de Ajax-spelmaker zeer groot op het Marokkaanse elftal. "Ik denk dat ze in Marokko liever Ziyech hebben dan Messi op dit moment. Hij kan echt niet over straat", zegt Diba bij Voetbalzomer op FOX Sports.

"Ze verwachten dat ze minimaal de finale moeten halen", vervolgt de voormalig aanvaller. "Op de laatste Afrika Cup haalden ze zonder Ziyech de kwartfinale. En iedereen is ervan overtuigd dat als hij erbij was, dat ze de Afrika Cup hadden gewonnen." De Ajacied ontbrak lange tijd bij de Leeuwen van de Atlas vanwege een geschil met bondscoach Hervé Renard.

"Het WK was natuurlijk niet zo best, maar ze zien toch echt een ster in Ziyech", aldus Diba. "De trainer was te koppig om hem er bij te halen, maar hij heeft zijn beslissing moeten terugdraaien omdat het publiek het niet accepteerde. Het was geen keuze 'ik neem Ziyech terug', het was een gedwongen besluit. Dát is Ziyech in Marokko."

Marokko verloor vorige week de oefenduels met Gambia (0-1) en Zambia (2-3). Zondag wacht het eerste groepsduel op de Afrika Cup, tegen Namibië.

Poll

Gaat Marokko de Afrika Cup winnen?

(5166 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws