Done deal: Vitesse slaat toe en huurt 'gewenste versterking' van PSV

Done deal: Vitesse slaat toe en huurt 'gewenste versterking' van PSV

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 19:06wo 19-06-2019 om 19:06

De kogel is door de kerk: Armando Obispo maakt de overstap naar Vitesse. De Arnhemse club huurt de verdediger tot het einde van het seizoen van PSV.

Obispo is de eerste aanwinst van Vitesse deze zomer. Bij PSV had het twintigjarige talent geen uitzicht op speelminuten in de hoofdmacht. "De ervaring leert dat jonge spelers in Arnhem de kans krijgen zich te ontwikkelen. Ik ga er alles aan doen om waardevol te zijn voor Vitesse", vertelt Obispo op de website van zijn nieuwe club. "Daarmee hoop ik bij te dragen aan de ambitie van de club, namelijk het behalen van Europees voetbal."

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, over Obispo: "Armando is een talentvolle verdediger. Hij krijgt bij ons de kans om zichzelf te laten zien en van waarde te zijn voor de club. Linksbenige verdedigers zijn schaars, dus ik ben blij dat we met Armando onze gewenste versterking hebben kunnen binnenhalen."

Obispo werd twintig jaar geleden geboren in Boxtel en doorliep de volledige jeugdopleiding van PSV, voordat hij in september 2016 zijn profdebuut maakte in de competitiewedstrijd tussen Jong PSV en FC Dordrecht. In totaal speelde de verdediger drie wedstrijden in de hoofdmacht van PSV, maar een doorbraak bleef uit. Het contract van Obispo in Eindhoven loopt nog twee jaar door.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws