Frenkie de Jong gaat in op uitnodiging Nederlandse student: Echt niet verwacht

Frenkie de Jong gaat in op uitnodiging Nederlandse student: "Echt niet verwacht"

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 12:14do 20-06-2019 om 12:14

Een mooi gebaar van Frenkie de Jong tijdens zijn vakantie in Tanzania. De 21-jarige Daan Zwierink, student van het ROC van Twente, loopt stage bij een voetbalschool in het Afrikaanse land en zag deze week op Instagram dat de middenvelder van Oranje en FC Barcelona dicht in de buurt was. Hij trok de stoute schoenen aan én had succes.

De Jong geniet deze week met zijn vriendin Mikky Kiemeney van een vakantie in Tanzania. Toen Zwierink, ook bekend als zanger van de vroegere boyband MainStreet, dat zag legde hij contact via Instagram. Tot zijn grote verrassing kwam De Jong, die deze zomer voor 86 miljoen euro overstapt van Ajax naar FC Barcelona, de volgende dag even buurten.

"Dit had ik echt niet verwacht. Ik kwam per toeval de foto tegen van Frenkie en zag dat hij in de buurt van Arusha was. Ik herkende het gebied op de foto. Ik twijfelde geen moment om het uit te nodigen", vertelt Zwierink aan het Algemeen Dagblad. "Ik plaatste een reactie onder de foto. Wie niet waagt, wie niet wint. Niet veel later gaf hij een like op mijn reactie, maar dat hij echt zou komen wist ik toen nog niet."

De Jong kreeg een dag later een uitgebreide rondleiding in de voetbalschool. Zwierink zelf miste het feestje, omdat hij toevallig elders verbleef. "Balen, maar ook niet meer dan dat. Ik vind het hartstikke mooi dat hij de tijd heeft genomen om even langs te komen op de school. Hij heeft een rondleiding gekregen, is met iedereen op de foto gegaan en heeft even een balletje getrapt. Zijn komst heeft veel indruk gemaakt bij de kinderen."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Try the impossible ⚽️💪🏼

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws