Three Lionesses danken VAR en rekenen na curieus treffen af met Kameroen

23-06-2019 19:30
29

Engeland heeft zich bij de laatste acht van het vrouwen-WK in Frankrijk gevoegd. De ploeg van bondscoach Phil Neville werkte zondag in Valenciennes een heetgebakerde wedstrijd met Kameroen af en had de VAR aan zijn zijde.

Na een klein kwartier werd de wedstrijd opengebroken. Engeland mocht na een - al dan niet opzettelijke - terugspeelbal een vrije trap in het strafschopgebied nemen en Steph Houghton vond een gaatje in de Kameroense muur: 1-0. Op slag van rust schoot Ellen White de tweede treffer binnen na een ragfijne steekbal van Lucy Bronze. De 2-0 werd aanvankelijk afgekeurd, maar de VAR draaide die beslissing terug. Dit zorgde voor grote woede bij de ploeg van Kameroen, die aanvankelijk weigerde om af te trappen.

In het begin van de tweede helft sloeg de vlam opnieuw in de pan: Njoya Nchout bekroonde een fraaie aanval met de aansluitingstreffer, maar kon haar tranen niet bedwingen toen de VAR wederom in het nadeel van Kameroen oordeelde. De tumultueuze achtste finale-wedstrijd werd kort daarna beslist: Alex Greenwood schoot na een kort genomen corner de 3-0 binnen en loodste Engeland richting veilige haven.

The Three Lionesses ontmoeten in de kwartfinale Noorwegen, dat zaterdag na penalty's afrekende met Australië. De aftrap in Le Havre staat gepland voor donderdag 21.00 uur.