Update: Dalmau 'miste teamfoto door ziekenhuisbezoek': 'Voelde druk op zijn hart'

Update: Dalmau 'miste teamfoto door ziekenhuisbezoek': 'Voelde druk op zijn hart'

28-06-2019 19:51 Laatste update: 19:48
72

Adrian Dalmau is in protest gegaan en wil weg bij Heracles Almelo. Dat melden TC Tubantia en RTV Oost. Vlak voor het maken van de teamfoto liep Dalmau weg. De Spaanse spits weigerde op de foto te gaan.

Ook Alexander Merkel wil vertrekken, maar de middenvelder uit Kazachstan was wél bereid om op de foto te gaan. Direct daarna vertrok hij echter ook. Technisch directeur Tim Gillessen keurt de actie van de weigerende Dalmau niet goed. Naar verluidt heeft de clubtopscorer van afgelopen seizoen een transferverzoek ingediend.

Heracles is bereid om Dalmau te laten gaan, maar alleen tegen het juiste bod. Een nog onbekende club heeft belangstelling, maar het verschil tussen vraag en aanbod is op dit moment nog te groot. Dalmau is het daar niet mee eens en is in protest gegaan. Gillessen: "Adrian heeft nog een contract voor twee jaar en daar houden wij hem aan", zegt hij tegen Tubantia.

Volgens RTV Oost maakt Dalmau voorlopig geen deel uit van de selectie van Heracles. Hij heeft nog een contract tot 2020 in Almelo. Dalmau was vorig seizoen goed voor negentien doelpunten in 33 wedstrijden.

Update 19.49 uur: Adrian Dalmau miste de teamfoto van Heracles omdat hij naar het ziekenhuis moest. Dat heeft zijn zaakwaarnemer, Hector Peris Ros, gezegd tegenover Tubantia. "Hij wilde wel op de foto, maar moest naar het ziekenhuis, omdat hij druk voelde op zijn hart. De stress is hem te veel geworden." Technisch directeur Tim Gilissen zegt in een reactie weinig van dat verhaal te geloven. "Sneu dat het zo gegaan is."