Ten Hag ontevreden: 'Goede dingen, maar ook heel slechte. Het was volledig zoek'

01-07-2019 08:49
63

Erik ten Hag is niet tevreden over de verdediging van Ajax in het eerste serieuze oefenduel van de voorbereiding. Het Deense Aalborg BK hield de Amsterdammers zaterdag op een 1-1 gelijkspel.

Lisandro Magallán moest in de eerste helft tegen Aalborg leiding geven aan de Ajax-defensie, maar liet opnieuw geen goede indruk achter. De 25-jarige Argentijn zag directe tegenstander Tom van Weert scoren en veroorzaakte een strafschop door Lucas Andersen (ex-Ajax) neer te leggen. De penalty werd gemist door Van Weert.

"Ik heb goede dingen gezien, maar ook heel slechte", aldus Ten Hag, geciteerd door De Telegraaf. De trainer noemt geen namen, maar is niet tevreden. "Slechte pressingmomenten. De afstemming was volledig zoek."

Ten Hag was positiever over de manier waarop een veel jonger Ajax het na rust oploste in de verdediging. Perr Schuurs was gelegenheidsaanvoerder. "Ik dacht dat Perr Schuurs het wel aardig deed", oordeelt Ten Hag over de negentienjarige aanvoerder. De kans is naar verluidt groot dat Ajax met Edson Alvarez nog een rechter centrale verdediger gaat aantrekken.