Feyenoord-talenten melden zich bij Ajax: 'Transparant, maar ze zijn niet blij'

Feyenoord-talenten melden zich bij Ajax: 'Transparant, maar ze zijn niet blij'

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 14:04ma 01-07-2019 om 14:04

Ajax gaat profijt hebben van de samenwerking met Sparta op het gebied van jeugdopleiding. Daar is hoofd jeugdscouting Casimir Westerveld van overtuigd. Ajax en Sparta maakten vorig jaar bekend de handen ineen te slaan.

"Het is goed een brug te hebben naar een andere betaaldvoetbalorganisatie", aldus Westerveld in gesprek met Het Parool. Hij geeft Jurgen Ekkelenkamp als voorbeeld. "In de periode dat wij een samenwerking hadden met Almere City zat Jurgen daar in de opleiding."

"Hij is een paar keer bij ons op stage geweest, maar het duurde toch een paar jaar alvorens hij bij Ajax terechtkwam. Als wij die band met Almere City niet hadden gehad, was de kans groot geweest dat Jurgen naar AZ, Vitesse of FC Utrecht was overgestapt."

Per 1 juli is het herenakkoord tussen de beste opleidingen van Nederland ingegaan. Westerveld stelt dat de ouders of zaakwaarnemers van talenten ook uit eigen beweging naar Ajax toekomen. In het geval van de jeugdspelers van Feyenoord is dat zo gegaan.

"We voeren geen gesprekken met deze ouders en spelers totdat zeker is dat zij daar echt weg willen. We zoeken dan direct contact met de club. Die is niet blij, maar het is transparant. Ik heb gebeld met Stanley Brard, hoofd opleidingen van Feyenoord. Hij wilde met de spelers en de ouders eerst nog om tafel. Prima, maar ik zei: weet wel dat wij geïnteresseerd zijn als jullie er niet uitkomen", besluit Westerveld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws