'Ajax en Juventus onderhandelen over De Ligt: Raiola wuifde afspraak weg'

'Ajax en Juventus onderhandelen over De Ligt: Raiola wuifde afspraak weg'

05-07-2019 06:40 Laatste update: 06:55
162

Het transferspel rond Matthijs de Ligt is in volle gang. Ajax wil volgens het Algemeen Dagblad bijna tachtig miljoen euro hebben voor de aanvoerder en dat bedrag heeft Juventus niet geboden. Mino Raiola had het vorig jaar makkelijker kunnen maken, maar wuifde een Amsterdams aanbod weg.

De Ligt leek na het persoonlijke akkoord met Juventus hard op weg naar Turijn. Het gat tussen vraag en aanbod is echter nog té groot om van een naderende transfer te kunnen spreken. Juve bracht een openingsbod van ongeveer 65 miljoen euro uit, inclusief bonussen. Dat ligt volgens het Algemeen Dagblad ver af van de wens van Ajax.

De Amsterdammers denken aan een bedrag dat richting de tachtig miljoen euro gaat. Raiola, de zakelijke adviseur van De Ligt, speelt daarin een opvallende rol. Vorig jaar zomer wilde Ajax het prijskaartje van De Ligt best vastzetten op zeventig miljoen euro, maar Raiola wuifde het aanbod weg. Na het indrukwekkende seizoen in Nederland en Europa zet Ajax-directeur Marc Overmars nu hoger in.

Bij Ajax verwacht men niet de hoofdprijs, maar wél een realistisch bedrag. De geboden 65 miljoen van Juventus zou bovendien niet kunnen tippen aan de indicaties die Paris Saint-Germain en FC Barcelona gaven. Barça lijkt afgehaakt vanwege de persoonlijke eisen van het kamp van De Ligt. Zelf zou de verdediger het liefst naar Juventus willen.