'Lucratieve transfer lonkt voor twijfelende Vermaelen, meer opties voor Belg'

'Lucratieve transfer lonkt voor twijfelende Vermaelen, meer opties voor Belg'

Gepubliceerd: zaterdag 13 juli 2019 om 11:45za 13-07-2019 om 11:45

Thomas Vermaelen is officieel clubloos nadat zijn contract bij FC Barcelona, dat liep tot 1 juli, niet is verlengd. De Belgische verdediger zit mogelijk niet lang zonder werkgever, want naar verluidt kan hij naar Qatar.

Volgens het Belgische La Derniere Heure heeft Vermaelen momenteel serieus contact met Al Arabi. Voor Vermaelen ligt in Qatar een eenjarig contract klaar met een optie voor nog een seizoen. Helemaal rond is het nog niet.

Twijfels
Ondanks dat Vermaelen (33) in de herfst van zijn carrière nog een flinke zak geld op kan halen in het Midden-Oosten, heeft hij twijfels. De competitie in Qatar staat niet bepaald hoog aangeschreven, maar aan de andere kant konden geïnteresseerde clubs als Olympiakos en Anderlecht hem financieel lang niet zoveel bieden als Al Arabi kan.

Mocht Vermaelen voor de lucratieve overstap kiezen, dan komt mogelijk zijn plek bij De Rode Duivels in gevaar. Over een jaar staat het EK voor de deur. Naast Al Arabi zijn ook het Chinese Shandong Luneng en het Amerikaanse New England Revolution geïnteresseerd in Vermaelen.

Vermaelen maakte in 2003 zijn debuut bij Ajax en brak twee seizoenen later definitief door in Amsterdam. In 2009 maakte hij de transfer naar Arsenal, waar hij vijf seizoenen voor speelde. Bij Barcelona zat hij vooral op de bank en werd hij geplaagd door blessures. Tussendoor speelde hij nog een seizoen op huurbasis bij AS Roma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat moet Vermaelen doen?

Voor het geld kiezen
58%
Een sportieve stap maken
42%
(1200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws