'Trots' Heerenveen strikt aanvaller: 'Speler waarvoor mensen naar stadion komen'

'Trots' Heerenveen strikt aanvaller: 'Speler waarvoor mensen naar stadion komen'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 17:10ma 15-07-2019 om 17:10

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 17:21ma 15-07-2019 om 17:21

SC Heerenveen heeft Chidera Ejuke binnen. De 21-jarige Nigeriaanse aanvaller komt over van het Noorse Valerenga en tekent in het Abe Lenstra stadion een contract voor vier seizoenen, zo maken de Friezen bekend.

De transfer van Ejuke hing al enige tijd in de lucht. "We zijn er trots op dat Chidera voor ons heeft gekozen. We volgen hem al langer en kennen zijn kwaliteiten", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite. "Met Chidera hebben we een speler in huis gehaald waarvoor de mensen naar het stadion komen. Met zijn snelheid, dribbels en scorend vermogen past hij uitstekend bij sc Heerenveen."

Ejuke maakte op negentienjarige leeftijd vanuit zijn geboorteland de overstap van Gombe United naar Valerenga. In Noorwegen was de vleugelaanvaller bezig aan zijn derde seizoen. In het huidige seizoen – de Noorse competitie loopt van april tot en met november – vond de buitenspeler in veertien duels zesmaal het net.

Wanneer al het papierwerk in orde is gemaakt, sluit Ejuke bij de selectie aan, stelt Heerenveen. Hij is na spits Jens Odgaard en middenvelder Hicham Faik de derde zomeraanwinst van de Friezen.

Poll

Kan Heerenveen volgend jaar meedoen om Europees voetbal?

(2023 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws