'Seedorf moet weg bij Kameroen na Afrika Cup-fiasco en frictie met Kluivert'

'Seedorf moet weg bij Kameroen na Afrika Cup-fiasco en frictie met Kluivert'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 07:34di 16-07-2019 om 07:34

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 08:30di 16-07-2019 om 08:30

De dagen van Clarence Seedorf als bondscoach van Kameroen zijn geteld. Narcisse Mouelle Kombi, de Kameroense minister van Sport, laat dat doorschemeren.

In een interview met staatsomroep CRTV loopt Kombi vooruit op een breuk met Seedorf. Op de Afrika Cup kwam titelverdediger Kameroen niet voorbij de achtste finale en dat wordt de bondscoach aangerekend. Hij zou geen grip hebben gehad op de spelersgroep.

"De uitschakeling op de Afrika Cup kwam door de onbekwaamheid van de trainer. Een vernieuwing van het contract van meneer Seedorf als coach van de Ontembare Leeuwen is niet mogelijk", aldus de minister. "Een grondige renovatie zal plaatsvinden bij de nationale ploegen. De bond is geïnformeerd. Deze veranderingen worden doorgevoerd na instructies van president Paul Biya."

Als het aan Kombi ligt, stopt Seedorf per direct. Vorig jaar tekende hij nog samen met Patrick Kluivert een vierjarig contract bij de Kameroense bond. Volgens Kombi zou op de Afrika Cup frictie zijn ontstaan tussen Seedorf en Kluivert. De huidige assistent-bondscoach wil graag op eigen benen staan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws