'Ik maak me een beetje zorgen om Ajax, het is een koopclub aan het worden'

'Ik maak me een beetje zorgen om Ajax, het is een koopclub aan het worden'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 09:42di 16-07-2019 om 09:42

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 09:48di 16-07-2019 om 09:48

De Volkskrant-journalist Willem Vissers ziet dat Ajax in de spagaat zit en wijst naar clubs als Manchester City. Vissers merkt op dat Ajax 'een koopclub' aan het worden is, gezien de miljoeneninvesteringen die de club op het moment doet. De journalist heeft echter wel begrip voor de investeringen.

"Ik maak me een beetje zorgen om Ajax, het is echt een koopclub aan het worden", zegt Vissers bij FOX Sports Voetbalzomer. "Ajax heeft altijd zijn eigen jeugdopleiding gehad. Ik wil nog weleens zien hoeveel spelers uit de eigen jeugd volgend jaar in het eerste elftal spelen, als het zo doorgaat."

Vissers snapt dat Ajax mee moet met de ontwikkelingen. "Ze kunnen er deels niets aan doen. Ze zitten in de tang. Daarom is het voetbal eigenlijk zo oneerlijk geworden. Ajax had vorig seizoen een geweldig team, dat bijna de Champions League won. De twee beste jongens uit de eigen jeugd worden voor 150 miljoen euro verkocht (De Ligt en De Jong, red.). Het is wel logisch dat ze er iets van gaan uitgeven."

"Ajax had bijna aangepikt bij de top. En wat is hun dank? Dat ze nu weer twee voorrondes moeten spelen", zegt Vissers. "Ten Hag is daardoor boos omdat de ploeg niet bij elkaar is. De club staat áltijd onder druk. Pep Guardiola kan bijvoorbeeld lekker op vakantie gaan. Er vertrekt niemand bij Manchester City. Als hij zegt dat er niemand weggaat, gaat er niemand weg."

"De spelers hebben een gigantisch salaris, dus er hoeft ook niemand weg. Als Guardiola zegt dat hij nog één wens heeft, wordt die speler gehaald. Hij hoeft geen voorrondes te spelen en begint straks in de Champions League. Ze hebben een makkelijk leven. Daarom is het voetbal eigenlijk de verkeerde kant op aan het gaan."

Poll

Eens met Vissers?

(4877 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws