'Denk niet dat dit de eerste keuze van De Ligt was, weet ik eigenlijk wel zeker'

'Denk niet dat dit de eerste keuze van De Ligt was, weet ik eigenlijk wel zeker'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 21:09wo 17-07-2019 om 21:09

FOX Sports-analist Kees Kwakman vraagt zich af of Matthijs de Ligt zijn nieuwe club Juventus altijd al als droombestemming heeft gezien. De negentienjarige verdediger is momenteel in Turijn om zijn langverwachte transfer af te ronden.

De afgelopen maanden werd hij al gelinkt aan vrijwel alle Europese topclubs. Juventus heeft uiteindelijk de slag gewonnen en zaakwaarnemer Mino Raiola werd hartstochtelijk toegezongen door de fanatieke fans van La Vecchia Signora. "Ze zijn natuurlijk blij dat hij De Ligt naar Juventus heeft gebracht. Hij is daar natuurlijk verantwoordelijk voor. Ik denk niet dat dit de eerste keuze van De Ligt was, dat weet ik eigenlijk wel zeker", laat Kwakman weten bij FOX Sports Vandaag Voetbalzomer.

De Noord-Hollander denkt dat De Ligt eerder zou opteren voor clubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester City. "Kijkend naar het voetbal dat gespeeld wordt en de competities", aldus Kwakman, die er echter wel op rekent dat de keuze van De Ligt en Raiola een weldoordachte was. "Het heeft zo lang geduurd, dus ze zullen uiteindelijk een beslissing hebben genomen waar goed over gepraat en nagedacht is. En je hebt misschien met clubs te maken die het bedrag niet wilden betalen."

De Ligt reisde dinsdagavond af naar Italië en werd woensdag medisch gekeurd. De presentatie van Juventus zal op korte termijn plaatsvinden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat De Ligt het maken bij Juventus?

Ja
85%
Nee
15%
(22284 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws